Pravilnik o piškotkih

Spletna stran tadejatravels.com uporablja piškotke, in sicer za boljše delovanje spletišča.

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, ki jih obiskano spletno mesto shrani v vašo napravo (računalnik, mobilni telefon, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika – glejte spodaj: nadzor nad piškotki.

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da spletno mesto tadejatravels.com nastavi piškotke na vaši napravi.

ZAKAJ MOJA STRAN POTREBUJE PIŠKOTKE?

Glavni namen piškotka je, da spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, uporabniku ob ponovnem obisku prihrani čas, brskanje po spletnih straneh pa postane bolj učinkovito in prijetno.

KAKO UPORABLJAMO PIŠKOTKE?

Piškotki so pomembno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogi za uporabo piškotkov izhajajo iz njihovih lastnosti, ena od njih je shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani. Piškotki pomagajo pri zbiranju raznih statistik, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabniki na njegovi spletni strani.

NADZOR NAD PIŠKOTKI

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika (kako se to naredi v vašem brskalniku, si oglejte v razdelku Podpora ali Pomoč oz. “Help” vašega brskalnika).

PIŠKOTKI NA TADEJATRAVELS.COM

Spletna stran uporablja lastne piškotke za proces prijave v portal. Ti piškotki so privzeto izbrisani ob izpisu iz portal, vendar pa so v določenih primerih (ko se z zapomnitvijo strinjate) v brskalniku ohranjeni z namenom lažjega ponovnega vpisa.

PIŠKOTKI TRETJIH OSEB

Na spletni strani uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb, ki zagotavljajo dostopnost določenih posebnih funkcij na spletnem mestu in ti so:

Google Analytics

Spletna stran uporablja Google Analytics, ki je storitev spletne analitike, ki jo zagotavlja Google. Google Analytics uporablja piškotke za analiziranje, kako uporabniki spletne strani uporabljajo. Podatke, ki jih piškotek pridobi o vaši uporabi spletnih strani (vključno z vašim naslovom IP), Google posreduje in hrani (na strežnikih v Združenih državah Amerike). Google te podatke uporablja za ovrednotenje vaše uporabe spletnih strani, posredovanje poročil o aktivnostih na spletnih straneh upraviteljem in za zagotavljanje drugih storitev, povezanih z aktivnostmi na spletnih strani in uporabo spleta. Google lahko te podatke prenese tudi tretjim osebam, če tako zahteva zakon, ali kadar tretje osebe obdelujejo podatke v imenu Googla. Google vašega naslova IP ne bo povezal z drugimi podatki, ki jih hrani. Podrobne informacije o storitvi Google Analytics in svoji zasebnosti (vključno s tem, kako lahko nadzirate podatke, poslane Googlu) najdete na naslovu https://policies.google.com/privacy/partners.

Socialna omrežja – spletno mesto uporablja posebne vtičnike, ki omogočajo boljšo vizualizacjo YouTube in Facebook vsebin. Na ta način dobrinesejo k boljši uporabniški izkušnji z našim spletnim mestom.

KAKO UPRAVLJATI PIŠKOTKE?

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Če ste soglasje za piškotke predhodno že dali in se pozneje premislili ter izključili prejemanje piškotkov v svojem brskalniku, bo vaš obisk na spletni strani razumljen kot prvi obisk. V tem primeru boste znova dobili obvestilo o piškotkih.

Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi na e-novice obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Z namenom izboljšave kakovosti naših produktov in storitev in za statistične namene, v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.

OSEBNI PODATKI IN NAMEN NJIHOVE UPORABE

V kolikor želite prejemati vsebine tadejatravels.com (e-novičke), morate izpolniti obrazec na spletni strani tadejatravels.com. Z izpolnitvijo tega obrazca in potrditvijo posredujete naslednje kontaktne podatke:

  • e-poštni naslov

Podatke, ki mi jih posredujete ob prijavi na e-novičke potrebujem za obdelavo vašega naročila in za komunikacijo z vami glede konkretnih e-novic ali vprašanj. 

SOGLASJE

Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletni strani tadejatravels na spletni naročilnici kliknete »prijavi se«. Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete s klikom v nogi vsakega sporočila, ki ga prejmete od tadejatravels oz. preko elektronske pošte na naslov: tadejatravels@gmail.com. V primeru umika soglasja ne bom več uporabljala vaših osebnih podatkov za obveščanje o vsebinah tadejatravels.com (e-novičke). Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

PREBERITE SI VEČ O PIŠKOTKIH

Če želite izvedeti več o piškotkih, obiščite katero od naslednjih strani:

http://www.allaboutcookies.org