Solkanski most: arhitekturno čudo, ki še danes podira rekorde

Solkanski most sva z Damijanom obiskala, ko sva se odpravila na enodnevni izlet v Goriška Brda. Ker gre za mogočno arhitekturno in zgodovinsko znamenitost, si most zasluži precej več pozornosti kot zgolj omembo.

Solkanski most je med drugo svetovno vojno trdoživo preživel kar 6 bombnih napadov. | FOTO: Tadeja Magdič

Izlet sva začela pri svetovno znanem Solkanskem mostu, ki si je slavo priboril kot najdaljši kamniti lok na svetu in kot najdaljši lok med železniškimi mostovi in po katerem še danes poteka železniška proga. Ta rekord drži še danes.

Pravi občutek o njegovi veličini pa boste dobili šele, ko se boste sprehodili do razgledne ploščadi v Solkanu pod mostom. Z glavne ceste med Novo Gorico in Tolminom zavijete desno proti Oštariji Žogica, kjer je tudi parkirišče. Do mostu se nato odpravite peš po urejeni potki.

Bližje ste mostu, bolj se zavedate, kako mogočen je. | FOTO: Tadeja Magdič

Prečudoviti razgled na oba mostova boste imeli z višine, če se odpeljete na Sveto Goro in se nato ustavite pri Gostilni pri Prevalu – od tu se nanju razlega eden najlepših pogledov.

Projektiranje in gradnja mostu

Starinske fotografije, ki so objavljene v tem članku, so bile pravzaprav posnete na informacijskem stebru, imenovanem Most čez Sočo pri Solkanu, ki se nahaja ob razgledni ploščadi. Ker gre za arhivske fotografije, ob fotografijah ni omenjenega fotografa.

Solkanski most je bil eden ključnih dejavnikov na železniški povezavi med Dunajem in Trstom.

Nekaj zgodovinskih zanimivosti o Solkanskem mostu:

  • Razpon glavnega kamnitega loka mostu znaša 85 metrov, skupna dolžina mostu pa je kar 220 metrov.  
  • Most je bil ključni objekt na železniški povezavi med Dunajem in Trstom. 19. julija leta 1906 ga je avstrijski prestolonaslednik Franc Ferdinand slovensko spustil v promet.
  • V velikem loku mosta je bilo vgrajenih kar 1960 kubičnih metrov blokov iz školjčnega apnenca, gradnja velikega loka pa je trajala zgolj 18 dni.
  • Med soško fronto, v noči med 8. in 9. avgustom 1916, je avstrijska vojska med umikom na levi breg Soče za seboj porušila glavni lok mostu. Tega so nato med leti 1925 in 1927 Italijanske železnice, ki so z mostom takrat upravljale, ponovno zgradile, tokrat iz kamna
  • Med drugo svetovno vojno je bil most kar 6-krat tarča zračnih napadov zavezniških letalskih sil, a se ni podrl.
Most je projektiral inženir Rudolf Jaussner, njegovo gradnjo pa je vodil inženir Leopold Orley.

20. avgusta 1985 je bil most razglašen za tehnični spomenik, istega leta so zgradili še manjšega cestnega brata, ki je narejen iz betona in je danes povezovalna žila med Novo Gorico in Goriškimi Brdi.

Več o izletu v Goriška Brda si lahko preberete tukaj.

NATISNI ČLANEK