Noč čarovnic po slovensko – seznam prireditev po vsej Sloveniji

Preteklo leto so zaradi koronasituacije praktično vsa praznovanja in prireditve za noč čarovnic odpadle, letos pa se noč čarovnic vrača, ponekod še strašnejša kot je bila kadarkoli prej in verjetno s tem ne bo nič narobe, saj mora dokončno pregnati ta ferdamani virus. Zbrala sem najbolj strašne predloge, kje preživeti letošnji halloween.

Letošnja noč čarovnic bo po premoru še bolj grozljiva in strašna.

Ker sem se tudi jaz želela letos udeležiti kakšne zanimive in predvsem strašne noči čarovnic, sem se odločila, da zberem in sestavim seznam prireditev, ki se bodo v času noči čarovnic odvijale po Sloveniji. Noč čarovnic se pri nas sovpada s krompirjevemi počitnicami. Na seznamu boste našli kar precej zanimivih dogajanj in prireditev, tako za odrasle kot za naše najmlajše – koncerti, maratoni grozljivk v kinodvoranah, hiše groze in kabaret predstave, vse to vas čaka v prihajajočem tednu! Preverite, katera vam je najbolj zanimiva in jo obiščite!

Ljubljana

V prestolnici se bo letos odvilo kar nekaj strašljivih zabav in prireditev, še posebej strašno pa bo menda v Kosezah.

Hiša strahov Sračje doline

Zase pravijo, da so najstrašnejša grozljiva hiša v Sloveniji. Gre v resnici za interaktivno hišo strahov na prostem v Ljubljani, v temnem gozdu. Traja 60 minut in ima tri interaktivne naloge ter uganke, ki jih morate rešiti, ob tem pa vas bodo spremljali živi igralci.

Ena od živih grozljivih mask iz prejšnjih let, ki so strašile po gozdu. | FOTO: Hiša strahov Sračje doline

Hiša strahov Sračje doline je letos prenovljena in še večja, gre za krožno strašljivo pot, ki je speljana globoko po gozdu ob Koseškem bajerju. Dogodek se odvija na noč čarovnic, v večernih urah, ko vlada popolna tema. V gozdu po celi poti se skriva obilica nalog in živih igralcev, oblečenih v demone, volkodlake in bitja iz onostranstva. Kot so zapisali na svoji Facebook strani, so se letos povezali tudi s profesionalnim izdelovalcem kostumov iz ZDA, čigar dela ste lahko videli v uspešnicah kot so Gospodar prstanov in American Horror Story. Kostumi letos bodo torej še bolj grozljivi, z dobro merico srhljivosti in resničnega izgleda. Vzdušje bo od samega začetka pa vse do konca poti napeto, saj ne boste vedeli, kaj vas čaka za naslednjim drevesom, grmom in ovinkom.

Vaša naloga bo … preživeti!

Vaša naloga bo priti do konca poti, opraviti zadane naloge in se nazaj vrniti v 60 minutah. Živi. Na startu boste okoli pasu prejeli balone napolnjene z zrakom, ki bodo predstavljali vaša “življenja”, poleg vas bodo le ti tudi glavna jed za vsa zla bitja, ki vas bodo čakala v gozdu. Izkušnja po zakleti poti je namenja od 2-4 udeležencem, v skupini mora biti prisotna vsaj ena polnoletna oseba.

Na poti vas bo prevzel hladen občutek groze, ko se boste borili za svoje preživetje in bežali pred svojimi najglobljimi strahovi. Dobili boste mravljince po hrbtu, ko boste na poti slišali, da se v temi nekaj premika in vas poskuša ujeti. Adrenalina bo na pretek in jemalo vam bo sapo, ker boste med bojem za preživetje začutili dotik nadnaravnega, ki nikoli ne bi smelo prestopiti vrat v naš svet. Počutili se boste, kot da ste v grozljivki, a tokrat brez možnosti gumba za premor. Ko v Hišo strahov enkrat vstopite, zasilnih izhodov ni, pot lahko torej nadaljujete le naprej.

Več o letošnji hiši groze, o vstopnicah in sami organizaciji najdete na tej povezavi.

Na poti vas bo prevzel hladen občutek groze, ko se boste borili za svoje preživetje in bežali pred svojimi najglobljimi strahovi.

Različne dogodke prirejajo tudi številni klubi kot so K4, Cirkus, Gala Hala in Orto bar. Dogodki bodo tudi v nekaterih nakupovalnih središčih, recimo Aleja, poleg Kinodvora posebno temo filmov ponuja tudi Kino Bežigrad.

Ptuj

V najstarejšem mestu pri nas za noč čarovnic v prav tako najstarejšem kinu v Sloveniji pripravljajo maraton grozljivk za male in velike ljubitelje strašnega. Ob 16. uri začenjajo z animirano družinsko komedijo Pri Adamsovih 2, sledi komična grozljivka Usekano, potem pa sledi še grozljivka Noč čarovnic mori. Več informacij pa najdete na tej povezavi.

V rovih pod Ptujskim gradom pa bo 31. oktobra degustacija piva FRIZI v temi.

Rogaška Slatina – Noč grozljivk v Kinu Rogaška: Trubarjeva nočna mora z zabavo v maskah

Precej pester program so pripravili tudi v Rogaški Slatini, kjer bodo v Kulturnem centru Rogaška Slatina za noč čarovnic v organizaciji mladinskega društva Aktivna mladina slatnska pripravili Noč grozljivk v Kinu Rogaška pod imenom Trubarjeva nočna mora. Kot so zapisali, prihaja tisti čas v letu, ko režemo buče, gledamo grozljivke in svoje pridno pridelane podočnjake izkoristimo za izvirno halloween masko. Tako je, prihaja tisti čas, ko bomo spet pozabili na Primoža Trubarja in njegove reformatorske bitke, prihaja Trubarjeva nočna mora!

Trubarjeva nočna mora – noč grozljivk v kinu Rogaška Slatina. | FOTO: Mladinsko društvo Aktivna mladina slatnska

Na predvečer dneva reformacije so za vas pripravili noč grozljivk v Kinu Rogaška s pestrim spremljevalnim programom, avla pa se bo za eno noč spremenila v hišo duhov. Predvajanju družinske komedije Pri Adamsovih 2, kjer bo vstop prost, sledi strašljiva zabava v maska, kjer bodo mogoče poslikave obrazov za otroke in odrasle, jedli boste lahko peklenske kokice in kostanj ter pili krvavi koktajl. Sledi preostanek filmskega sporeda z grozljivko presenečenja točno ob polnoči.

Več informacij najdete tudi na tej povezavi.

Moravske Toplice – Rakičan

Čarovnice se vračajo tudi v Prekmurje, kjer bodo svoj kres ponovno zakurile v dvorcu Rakičan. Rajanje se bo začelo že v petek 29. oktobra in bo trajalo dva dni. Že osmo leto bo organiziran Ples – noč čarovnic, ki bo tudi tokrat postregel pester program za vse generacije z zabavnimi čarovniškimi predstavami, prižig grmade, srednjeveškim programom, ognjeni šov in večerno glasbeno poslastico, kjer bodo nastopali Luka Basi, Siddarta in še mnogo drugih. Vstopnice so že v prodaji, več informacij pa najdete tukaj.

Prevzel vas bo hladen občutek groze, ko se boste borili za svoje preživetje in bežali pred svojimi najglobljimi strahovi. Dobili boste mravljince po hrbtu, ko boste na poti slišali, da se v temi nekaj premika in vas poskuša ujeti!

Kranj

Precej pestra noč čarovnic vas bo pričakala tudi v središču Gorenjske. V Kranju so letos pripravili program tako za otroke kot odrasle – Noč čarovnic v Rovih pod starim Kranjem. Letos se namreč čarovnice vračajo v rove pod starim Kranjem in bodo odprle pravljični svet, ki ga lahko vidijo samo otroci. V rovih bo otroke pričakala prijazna čarovnica. “V rovih je tudi čarovnica Alja, ki se med ljudmi ne zna lepo obnašati in izgleda strašno, a se ji ob srečanju z otroki otopli srce. Noč čarovnic v Rovih pod starim Kranjem je grozna in temna in strah vzbujajoča, a na poti otroci izganjajo strah pred živalmi in temo, v začaranem labirintu se naučijo zanesti na svojo lastno orientacijo in se naučijo pričarati kamenčke »Ničmenistrah«. Po opravljenih čarovniških podvigih se z lanternami sprehodijo še do pravljičnega čarovnika, ki jim pričara pravljico“ so zapisali organizatorji. Potikanje po rovih bo potekalo dd 23. pa do 25. oktobra ob 16., 17. in 18. uri v Rovih pod starim Kranjem.

Več informacije boste našli na tej povezavi. Vendar je prireditev za otroke skoraj v celoti že razprodana, zato pohitite.

V rovih pod starim Kranjem pa 30. oktobra nekaj groznega čaka tudi odrasle z naslovom Podzemlje umorov – Noč čarovnic v rovih pod starim Kranjem.

“Piše se leto 1899 in Kranj pretresajo krvavi umori. Pridružite se detektivu Paglavcu in vstopite v neverjeten grozljivi svet podzemlja, kjer boste skupaj z njim rešili skrivnostne umore.” | FOTO: Visit Kranj

Piše se leto 1899 in Kranj pretresajo krvavi umori. Pridružite se detektivu Paglavcu in vstopite v neverjeten grozljivi svet podzemlja, kjer boste skupaj z njim rešili skrivnostne umore. Na poti boste morali povezati dokaze v celoto in paziti, da se vam kakšen ne izmuzne. Namreč le tako boste lahko našli ključ, s katerim boste ušli ven iz rovov, kjer strašijo in v temačnih kotih čakajo na vas duše iz drugega sveta. Nalogo boste lahko reševali v skupini, ki šteje največ 12 udeležencev na termin. Več infomacij o tem najdete na tej povezavi.

V Kranju so znani tudi po vinski poti v rovih pod starim Kranjem, ki jo bodo letos po lanskem premoru spet izvedli, vendar v krajši in manj široki izvedbi. Namreč pri izvedbi dogodkov smo vezani na NIJZ ukrepe. Več informacij najdete na tej povezavi.

Gornja Radgona

v občini Gornja Radgona se bosta za Noč čarovnic odvila vsaj dva dogodka. V petek, 29. oktobra ob 21.00 bo v Mladinskem centru glasbeni dogodek KLIZKA, v katerem bo nastopil Leopold I. in drugi.

V nedeljo, 31. oktobra, od 17. do 21. ure  pa Radgonske gorice pripravljajo Klet strahov v Domu penine:Prihaja noč, ko se bodo po srhljivem dvorišču Doma penine sprehajali živi mrtveci, strašili duhovi in s kostmi rožljali okostnjaki. Noč, ki bo na plano privabila zombije, ki so se po kleteh Radgonskih goric skrivali dolga desetletja.

“Klet strahov” vas bo za noč čarovnic pričakala v Gornji Radgoni. | FOTO: TIC Gornja Radgona

Zadišalo bo po kuhanih vinskih napojih in čarovniških zvarkih. Več pa najdete tukaj.

Dolina Soče

Coprnije in Kuoresarije – 30. 10. 2021 / 19:00 / Breginj

Coprnije in Kuoresarije se bodo 30. oktobra pričele ob 19:00 uri z koncertom Jacuzzy Krall live. Ob 23:00 uri bo čas za izbiro najboljše maske. Nagrajena pa ne bo samo ena najboljša maska ampak so pripravili bogate nagrade za kar tri najboljše maske.

Vabljeni na prve Coprnije in Kuoresarije v Breginj!

Dobrovnik

V Rakičanu organizirajo vsako leto noč čarovnic, v občini Dobrovnik pa bo pestro na Bukovniškem jezeru, kjer vas bo v Brunarici prekmurskih dobrot 30. in 31. oktobra pričakala Noč čarovnic na Bukovniškem jezeru. Čarovniško pestro bo tudi v Tropskem vrtu Ocena Orchids v Dobrovniku.

Otroci stari do 15. let bodo v Tropskem vrtu v zameno za izrezljano bučo dobili orhidejo. | FOTO: Zavod za okolje in turizem Dobrovnik

Velenje in okolica

Velenjčani pozor, čarovnice bodo letos ponovno obiskale tudi Velenje in njegovo okolico. Turistično društvo Šalek organizira za otroke tradicionalni dogodek z naslovom “Na Šaleškem gradu straši”. Lokacija ostaja nespremenjena, na gradu Šalek, in sicer bo prireditev potekala 30. oktobra od 17. do 20 ure.

Strašljivo bo letos tudi v Velenju in okolici, še posebej na Šaleškem gradu. | FOTO: Turistično društvo Šalek

Oblikovali bodo skupine po 25 oseb, vstopnina je brezplačna. Zbirna točka obiskovalcev je pri gasilskem domu Šalek.

Prijavite se tako, da pošljete elektronsko pošto, ki naj vsebuje ime in priimek oseb, ki jih prijavljate, njihovo starost in pa želeno uro ogleda. Pošto pošljite na naslov saleska.gospoda@gmail.com.

Turistično društvo Šalek  za otroke organizira tradicionalni dogodek Na Šaleškem gradu straši.

Kot so pojasnili v društvu, so letošnje strašljive vsebine črpali iz ljudskih pripovedi, ki so vezane na Šaleški grad in druge zgodbe, ki prihajajo iz slovenske pravljične zakladnice.

Dravograd

V Dravogradu letos prirejajo Park groze, ki ga letos v takšni obliki prirejajo prvič. V parku Dvorca Bukovje bodo 30. in 31. oktobra postavili atrakcije za obiskovalce, pričakali vas bodo bodo zacumprani zvarki, strašljiva pot na britaf prekletih, shod čarovnic pa bo, kot pravijo, virusu prilagojen.

V Dravogradu V parku Dvorca Bukovje letos organizirajo Park groze. | FOTO: Turistično društvo Dravograd

Medvode

V Medvodah zagotavljajo, da bo letošnja noč čarovnic še posebej shrljiva in nepozabna. V Klubu Jedro namreč organizirajo Haloween glam squad burlesque, ki bo na sporedu 31. oktrobra, predstava pa vas bo zapeljala skozi temačni svet malo drugačne burleske. PCT in polnoletnost obvezna, da ne bo koga (preveč) strah.

Samo za odralse – v Medvodah bodo vas popeljali skozi temačni svet bruleske. | FOTO: TIC Medvode in Železniška postaja Medvode
Vabilo na Noč čarovnic! | FOTO: TIC Medvode in Železniška postaja Medvode

Žalec

V Žalcu se bodo čarovnice letos zbrale kar v parku ob fontani piva, in sicer v nedeljo 31. oktobra ob 16-ih. Poleg lutkovne predstave bodo v parku mogoče čarovniške poslikave obraza, čarovniški poskusi, likovne delavnice in sladki kotiček.

Maribor

Na zemljevid čarovnic se letos vrača tudi štajerska prestolnica. V Mariboru in okolici bodo namreč potekale razne prireditve ob tej priložnosti. V Ledni dvorani Maribor bo za odrasle 30. okrobra organizirano Halloween disco drsanje.30. oktobra v Vetrinjskem drvoru pripravljajo družinsko praznovanje Fletna noč čarovnic, kjer se bo plesalo v maska, potekali bod glasbeni koncerti, možne bodo poslikave. Na odru Green Lake-a bodo 31. oktobra nastopali fantje iz MI2, obljubljajo največjo halloween zabavo na Štajerskem in še veliko več.

Ajdovščina

Na noč čarovnic se boste zabavali tudi v Ajdovščini, kjer bo v Športnem centru Šempeter pri Gorici veliki halloween koncert.

Koper

Halloween program pripravljajo tudi v Centeru mladih Koper, kjer organizirajo tudi koncert za Noč čarovnic. Več informacij pa najdete na tej povezavi.

Naj bo letošnja noč čarovnic strašna in nepozabna!

Oglejte si kakšen grozljiv film, uživajte in ne pustite se preveč prestrašiti!